Namesti Facebook Pixel na WP stran v 5 min

1 Comment

Bonus. Prenesite brezplačen seznam, ki vas vodi korak za korakom. Z njim boste enostavno vnesli Facebook Pixel na vašo WordPress stran. Klikni tukaj za prenos.

Kaj je Facebook Pixel?

Facebook za merjenje konverzij (beri oddajo povpraševanja, naročilo na novice, nakup ipd.) uporablja tako imenovani Pixel. Gre za kodo, ki jo vnesete na svojo spletno stran.

S tem lahko v prvi vrsti spremljate uspešnost vašega oglaševanja, po drugi strani pa lahko vse, ki recimo niso opravili nakupa do konca, ponovno spomnite na vaš produkt. Ali pa so le obiskali vašo stran, si ogledali določen izdelek, izpolnjevali kontaktni obrazec… v vsakem primeru jih lahko zopet spomnite ali jim ponudite ekstra ponudbo.

Kam namestimo Pixel?

Po navodilih FB naj bi kodo namestili v glavo strani.

Copy the code below and paste it between the <head> and </head> in your website code. The pixel will track visits to every page of your website.

S tem boste merili obiske na vseh straneh vašega spletnega mesta. Ključno za merjenje uspešnosti oglasov, pa je vedeti, koliko ljudi je dejansko opravilo nakup, se prijavilo na novice, oddalo povpraševanje ali karkoli je cilj vašega oglaševanja. V ta namen se namesti koda na zahvalno stran.

Zahvalna stran je tista, ki jo obiskovalec vidi po izpolnjenem obrazcu za naročilo. Če je še nimate jo boste morali ustvariti. Koda za sledenje konverzij se tako namesti v glavo zahvalne strani.

Facebook je pred kratkim posodobil Pixel. Le ta je zgolj eden na oglasni račun (ad account), mu pa dodajate delčke kode, glede na meritev, ki jo želite izvajati.

Kako najenostavneje vnesti Pixel na WP?

Obstaja več načinov, opisal pa bom takega, ki je enostaven za začetnike in vse skupaj vzame 5 min.

  1. Na FB zgenerirate kodo Pixla in jo kopirate. Tukaj ne bom posebej razlagal, kako to narediti. Je pa podrobneje razloženo v brezplačnem seznamu tukaj.
Facebook Pixel koda

Primer Facebook Pixel kode

2. Greste v ozadje WordPressa v Plugins > Add New >Search in poiščete vtičnik. V našem primeru sem uporabil: Tracking Code Manager

Kako dodati fb pixel3. Omogočite vtičnik in kliknete Settings

4. V zavihku Add New boste videli polje, kamor kopirate Fb Pixel kodo. Izberite ime in določite mesto Before </HEAD> ter shranite.

Vnos Pixel code v WordPress

Vnos Pixel code v WordPress

Jupej, vaše spletno mesto je pripravljeno za osnovno merjenje.

Kako preverimo, če Pixel deluje?

Na voljo sta dve možnosti.

a. Toplo priporočam, da si namestite brezplačno orodje Pixel Helper. Z njim boste enostavno videli kateri Pixli se aktivirajo na vsaki vaši strani, ki jo boste obiskali.

b. Obiščete spletno stran, kamor ste namestili Pixel. To ga bo aktiviralo, če je pravilno nameščen. Potem pa v svojem Facebook Ads Managerju obiščete Tools > Pixels. Tam vam stanje pokaže, če je Pixel aktiven.

Pixel aktiven

Kako preverite, če je Pixel aktiven

Imate težave z nastavitvami in implementacijo?

Bonus. Prenesite brezplačen seznam, ki vas vodi korak za korakom. Z njim boste enostavno vnesli Facebook Pixel na vašo WordPress stran. Klikni tukaj za prenos.

 

Prodajni strateg, ki razvija sisteme za avtomatsko pridobivanje strank, pospeševanje prodaje in dominiranje na spletu.

Komentar

1 Comment

O meni in Blogu

Roman Strmsek Moj fokus je pomagati podjetnikom doseči vrhunske in merljive rezultate na prodajnih področjih.

Želite več koristnih nasvetov? Prijavite se na novice!

Več z našega bloga

Poglej vse objave